Tämä tilaisuus ei toistu!

JAA
ARTIKKELI

Myytävänä liikekiinteistö. Loistava sijainti vilkkaasti liikennöidyn tien varrella. Valmis nähtävyys, joka pysäyttää jokaisen ohikulkijan. Menestyvään yrittämiseen ei parempaa paikkaa löydy. Kauppaan sisältyy kaksi asuintaloa ja korjaamorakennus sekä tilava pysäköintitila asiakkaille. Mahdollisuus hankkia samalla myös tontilla sijaitseva irtaimisto.

Janne Halmkrona

Palmerin kaupungin lähellä Alaskassa sijaitsevan Boot Hill Auto Salvage on myynnissä. Yrityksen toiminnan historiaa emme tiedä. Ihan itse maalatussa mainoksessa luvataan autoalan palveluja hinauksesta korjaamiseen. Satunnaiset tivolivarusteet vihjaavat monialaiseen yrittäjyyteen. Sarah Palin valittiin osavaltion kuvernööriksi 2006, joten korjaamon seinässä oleva vaalimainos on hiukan sitä vanhempi. Sekään ei tosin kerro, onko Boot Hill ollut silloin toiminnassa ja millaista kyseinen toiminta on ollut.

Korjaamon pihalle ja asuirakennusten taakse metsään on kerätty joitain kymmeniä ajoneuvoja, jotka ovat suurimmalta osiltaan 50-lukuisia. Vanhimmat ovat tosin 40-luvulta ja uusin 1990-lukuinen. Ei ole aivan uskottavaa, että tällä kalustolla olisi ylläpidetty paikallisen korjaamon varaosatarvetta enää 1960-luvun jälkeen. Todennäköisempää on, että käyttöautoja ylläpitävän korjaamon omistaja on ollut asianharrastaja ja kerännyt mielestään kiinnostavia ajoneuvoja pihalle muun toimensa ohessa. Kalusto onkin hienoa: 1940-lukuiset Packard ja Pontiac, avomallinen Metropolitan jonka luulisi olevan rahan arvoinen huonokuntoisenakin, useita 1950-luvun Cadillaceja, saman valmistajan hiukan uudemmat ambulanssi ja ruumisauto, avolava-Studebaker tai kaksi ja paljon muuta.

Jos Boot Hill kuulostaa tutulta, on todennäköisesti nähnyt nimen elokuvissa. Se kun on yleisin lännenelokuvissa käytetty hautausmaan nimi. Oikeidenkin hautausmaiden nimenä saapaskukkula on esiintynyt, mutta elokuvakäytössä nimi viittaa lähinnä saappaat jalassa eli väkivalloin kuolleiden lehmipoikien alueeseen.

Kiinteistöjen ja maan pyyntihinta on 113 000 dollaria. Jos haluaa ajoneuvot samalla, pyynti nousee 130 tuhanteen eli kaikki kuvien autot on arvioitu yhteensä 17 000 dollarin arvoisiksi.

Kuvat on otettu 4.7.2015. Pitäkää kiirettä.

Mobilisti on jo 40 vuotta toiminut ajoneuvokulttuurin ja alan harrastajien äänenkannattajana. Lehden linja on ollut alusta lähtien sama: Jos laite pitää pahaa ääntä ja/tai siinä on pyöriviä osia, se kuuluu Mobilisti-lehteen. Tilaajat saavat jokaisessa numerossa vähintään kahdeksan sivua enemmän luettavaa kuin irtonumero-ostajat. Nyt normaaliin Mobilistin tilaukseen kuuluu myös digilehti ja täydellinen lehtiarkisto numerosta 1/1979 aina tähän päivään saakka.

TILAA LEHTI

Joko luit nämä autojutut:

K.L.B.:n uutiset vuodelta 1977

Kai L. Bremer kirjoitti erittäin paljon Mobilistin näköistä tekstiä jo vuosia ennen lehden perustamista. Tässä Moottori-lehden aukeama vuodelta 1977. Kuva avautuu napauttamalla erilliseen …

LUE LISÄÄ

  KAMELI, HERBE JA FAIJA

  Legendan mukaan Kulosaareen ajaneissa raitiovaunuissa oli muinoin kristalli-ikkunat. Sehän sopi hienostokaupunginosan imagoon. Totta tai ei, se oli silti pientä verrattuna siihen, minkälaista …

  LUE LISÄÄ

  Sno-par on parsa

  Tämän jutun kirjoittaminen lankesi minulle seuraavista syistä. Olen toimittajistamme ainoa, joka ei ole koskaan lasketellut. Enkä ajanut moottorikelkalla. Prätkäkorttia ei ole, enkä …

  LUE LISÄÄ