Mobilisti 7/2018 – Pojat on poikia

JAA
ARTIKKELI

Eräänä lokakuisena iltapäivänä päätoimittaja Enqvist hihkui työhuoneessaan, että nyt on vuosisadan vihje. Mieheke-elokuvan pääosassa oleva -36 Chrysler Roadster olisi kuulemma Hyvinkäällä hylätyn kesämökin autotallissa metsätien varrella. Komento kävi: ”Lähtekää etsimään ja kuvatkaa ikkunoiden läpi paparazzikuvat.”

Iskuryhmä Halmkrona & Ouvinen hyökkäsi kameroiden kanssa 1996 Chevrolet Blazerillä tien päälle, ohjeistuksena puhelimessa Kuopiosta käsin saadut koordinaatit. Vinkkimies oli jäljittänyt oman reittinsä autotallille muistinvaraisesti Googlen karttojen pohjalta. Odotukset eivät oikeastaan olleet korkealla. Löytäisimmekö autotallin, ja olisiko se oikea. Olisiko siellä ikkunoita? Olisiko siellä autoa, joka siellä oli joskus ollut, kun tietovuotaja sen oli saanut nähdä?

Pieni tie muuttui vielä pienemmäksi ja haarautui kahteen suuntaan. Vihjeiden mukaan piti lähteä oikealle. Risteyksessä oli kyltti kameravalvonnasta, meitä siis tarkkailtaisiin. Toivoimme, että autotalli olisi hylätty, kuten vihje kertoi, emme syyllistyisi kotirauhan rikkomiseen. Tien varrella oli pari luksukasta huvilaa, mutta tallimme ei olisi rannan puolella.  Tie päättyi autotallille, jonka ovet olivat auki, siellä oli vain halkoja. Risteyksessä olevat valvontakamerat kuvasivat epäilyttävän kaksikon kääntymässä ympäri. Toinen tien varrella oleva autotalli oli ikkunaton. Se oli sopivan ikäinen, mutta huvila ei näyttänyt hylätyltä. Olimme jo ajamassa pois, kun vastaan tuli auto. Peruutuspeilistä näimme sen kääntyvän juuri kyseisen tallin eteen. Peruutimme takaisin.

Esittäydyin autolla paikalle tulleelle naiselle: ”Hei. Olemme Mobilisti-lehdestä. Saimme vihjeen, että tämän tien varrella olevassa autotallissa olisi 30-luvun Chrysler. Tuo teidän tallinne täyttäisi tuntomerkit…” Puhelias daami suhtautui outoihin muukalaisiin positiivisesti, ja myönsi, että tallissa on kaksi vanhaa autoa, mutta avaimet ovat hänen isällään. Saimme kuitenkin kurkistaa tallin takaseinällä olevista kapeista ikkunoista sisään ja ottaa hämyisen kuvan Mieheke-elokuvan Chrysler Roadsterista. Se on uusimmassa Mobilisti-lehdessä.

Tässä hieman muita kuvia muista uusimman Mobilisti-lehden – numeron 7/2018 – aiheista. Ole reipas poika ja tilaa Mobilisti! 

Lehti on tilaajilla 2.11. Irtonumeromyynnissä se on 6.11. alkaen.

Mobilisti on jo 40 vuotta toiminut ajoneuvokulttuurin ja alan harrastajien äänenkannattajana. Lehden linja on ollut alusta lähtien sama: Jos laite pitää pahaa ääntä ja/tai siinä on pyöriviä osia, se kuuluu Mobilisti-lehteen. Tilaajat saavat jokaisessa numerossa vähintään kahdeksan sivua enemmän luettavaa kuin irtonumero-ostajat. Nyt normaaliin Mobilistin tilaukseen kuuluu myös digilehti ja täydellinen lehtiarkisto numerosta 1/1979 aina tähän päivään saakka.

TILAA LEHTI

Joko luit nämä autojutut:

Mobilisti-TV on täällä!

Me Mobilistin toimituksessa olemme huomanneet näköradion viehätyksen myös ajoneuvohistorian esittelyssä. Tämän vuoksi olemme koonneet tähän muutaman lyhytelokuvan mielestämme …

LUE LISÄÄ

Kuusi on jo ovella!

Mobilistin tämän vuoden kuudes painos on saapunut lehtipisteisiin. Tilaajat ovat lukeneet lehtensä jo pariin otteeseen, he kun saavat uutuudet aina ajoissa. Tilaa sinäkin, niin saat. Lehdessä …

LUE LISÄÄ

Italdesign Aztec – Tulevaisuus, jota ei tullutkaan

Tulevaisuudennäkymien lennättely on aina vaikeaa. Konseptiautojen maailmassa ylilyönneiltä ei vältytä, onhan tärkeintä saavuttaa lehdistön ja näyttelyvieraiden huomio. Autotehtaat …

LUE LISÄÄ